Googles rekryteringschef: Ingen övervakar dig

2016-11-14 00:00  
Martin Eriksson, rekryteringsansvarig på Googles Stockholmskontor. Foto: Jrgen Appelgren

KARRIÄR. Här är drömarbetsplatsen för många. Martin Eriksson, rekryteringsansvarig på internetjätten, berättar vad som lockar.

När 14 300 ingenjörer och ingenjörsstudenter rankar drömarbetsplatsen i den så kallade Ingenjörsbarometern hamnar internetjätten i topp.

– Att jobba med produkter som har potential att nå ut inte bara till miljoner, utan kanske miljarder, det tror jag attraherar många, säger Martin Eriksson på Stockholmskontoret.

I Ingenjörsbarometern hamnar en flexibel arbetsgivare högt på listan över vad som är viktigt när det gäller arbetsvillkor.

– Man ska inte behöva tänka på vad man ska laga för matlåda. Här finns bra frukost och lunch, som hjälp att få ihop livspusslet, säger Martin Eriksson.

– Det viktiga är inte när och var man gör jobbet, det är resultatet. Måste man hämta på dagis är det inga problem, det är ingen som tittar på klockan och övervakar att du är på kontoret hela tiden.

Martin Eriksson slår hål på myten om att alla Googleanställda har 20 procent av sin tid till att arbeta med vad de vill. Snarare handlar det om att företaget uppmuntrar de som arbetar där att driva projekt de är intresserade av, men kopplat till övrig verksamhet och inte med någon fast tidskvot.

Vad tittar du efter när ni får in en ansökan?

– Att se bevis både från det professionella livet och från studier eller andra håll på att det finns en grundläggande passion. Och att man, när man skriver om projekten, visar vad man konkret har uppnått.

Vad i ett cv eller en intervju får dig att säga ”Nej tack”?

– Det viktigaste är att vara ärlig, inte överdriva eller hitta på. Det gör folk ibland.

Text: Ada Fredelius

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö