Fel på lina

2020-11-06 00:00  

Arbetsmiljöverket hade efter att ha testat en falldämparlina som i Sverige såldes och marknadsfördes av Würth Svenska AB funnit att den hade sådana brister att den vid vite skulle återkallas från marknaden. Bolaget ville inte gå med på detta, utan överklagade förbudet till förvaltningsrätten. Bolaget menade att de brister verket funnit, alltför stor bromskraft, inte hade någon betydelse. Dessutom protesterade bolaget mot att de i förbudet från verket felaktigt hade beskrivits som tillverkare av linan, vilket de ansåg vara skäl nog att kravet inte skulle vara giltigt.

Förvaltnings­rätten fann dock att Arbetsmiljöverket hade fog för sitt krav och att det inte hade någon betydelse att bolaget inte tillverkade men väl marknadsförde linan som sin egen. Kammarrätten meddelade inte prövningstillstånd, det gör inte heller Högsta förvaltningsdomstolen, varför Arbetsmiljöverkets ursprungliga beslut står fast.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö