Expertens bästa tips till chefen

2011-08-29 23:00 Björn Forsberg  

Mordet på kantorn Maria i Brunskog var en kris för de inblandade. En av de resurser som sattes in för att hjälpa var den lokala Posomgruppen.

<p>-Vår organisation har under de här åren förändrats från att vara en telefonlista till att bli en ledningsgrupp som står till kommunledningens förfogande, säger Kjell Åke Holdar, som är utvecklingsledare för socialtjänsten och samordningsansvarig i Posomgruppen. </p> <p>Arvika har haft flera omtalade tragiska händelser genom åren, bland annat så mördades fyraårige Kevin av två jämnåriga kamrater och femåriga Sabina dödades på dagis av en psykpatient. </p> <p>Man har lärt sig mycket av det som hänt.</p> <p>- I dag är vi bra på det vi gör.</p> <p>Kjell Åke Holdar har fem tips till den arbetsplats som drabbas av att någon dör plötsligt eller att någon annan kris inträffar:

1. Berätta för all personal så snabbt som möjligt.

2. Var så öppen som möjligt.

3. Var så saklig som möjligt och berätta i detalj vad som hänt.

4. Berätta vilka som är inkopplade på händelsen.

5. Använd arbetsplatsens och/eller personens egna nätverk.

Björn Forsberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen