Dödsolycka i Kiruna

2018-11-02 00:00 Mary Örnborg  

DÖDSFALL. I oktober avled en ung man i 25-årsåldern efter att ha fått ström genom kroppen i en arbetsolycka. Händelsen inträffade under ett rutinuppdrag i Kurravaara strax utanför Kiruna.

Larmet om olyckan kom förmiddagen den 10 oktober. En av Vattenfalls medarbetare hade fått ström genom kroppen. Trots att ambulans snabbt var på plats och sjukvårdsinsatser gjordes, så kunde mannens liv inte räddas.

– Det är inte mycket vi kan säga om den här tragiska olyckan just nu. Vi kommer förhoppningsvis veta mer inom ett par veckor. Just nu pågår en polisutredning kring olyckan, vilket är rutin vid sådana här händelser, samtidigt som vi på Vatten­fall parallellt också utreder händelsen, säger Peter Stedt, pressekreterare på Vatten­fall.

Olyckan i Kurravaara är hittills i år den enda som rapporterats in till Arbetsmiljöverket där en person avlidit genom att få ström i kroppen. Ytterligare två elektriker har enligt Arbetsmiljöverket omkommit i arbetsrelaterade olyckor i år. Båda var utsända av elbolag för att röja i skogen efter stormen Knud när de fick fallande träd över sig.

Mary Örnborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö