Tidningen

Batteri av värme

Jacka med tre värmezonerFlex värmejackor med extra batteridrift är ett enkelt sätt att få extra värme på jobbet. Det är en uppvärmd softshell-jacka med flera fickor, avtagbar huva och fleecefoder. Vind- och vatten­avvisande material som ska ge hög slitstyrka. I jackan finns tre värmezoner och tre olika inställbara värmenivåer samt en snabbvärmefunktion för att få individuellt anpassad uppvärmning så fort som möjligt. Driftstiden är 10-21 timmar beroende på vald värmenivå. Finns i storlekarna M-XXL. Passar Flex 10,8 och 18,0 V batterier.Pris: 1 620 exklusive moms.
Ljus i 180 graderThorsman Top-view är en pannlampa som ger ljus i 180 grader så att man inte behöver vrida och vända på huvudet. Förutom en vanlig på- och avknapp finns ett sensorstyrt alternativ där lampan kan slås på och stängas av utan att du behöver röra den. Led-lampan har en livslängd på 50 000 timmar, vilket motsvarar 20–25 år. Top-view är utrustad med ett uppladdningsbart litiumbatteri och två olika driftssteg. Steg ett ger en driftstid på sex timmar, steg två ger tre timmars driftstid.Pris: 750 kronor exklusive moms.
Vattentäta gympadojjorKallisto från Engelbert-Strauss är skyddskor designade som sportiga gymnastikskor. De är försedda med ståltåhätta och stålsula. De är vattentäta, vindtäta och andningsaktiva. Inläggssulan är uttagbar och det går också att använda egna inlägg. Skorna har en halkskyddande gummisula enligt SRA, antistatisk, bränslebeständig och värmebeständig till cirka 180 grader Celsius. Vikt: cirka 800 gram vid storlek 42.Pris: 1 061 kronor exklusive moms
Slitstark sköningL.Bradors sweatshirt 6013PB är en trendigare hood som är tillverkad i lite kraftigare bomull/polyester för att ge bra slitstyrka. Den har en lätt borstad insida som ska ge en skönare känsla. Huvans foder har en våfflad struktur och kontrasterande färg. Känguruficka på magen och kraftiga muddar i ärmslut och nederkant. Finns i färg­erna röd och brun i storlekarna XS-XXXL.Pris: 685 kronor exklusive moms.
Byxa som synsFristad Kansas Airtechbyxa 2153 MPVX är tillverkad av vatten- och vindtätt material med andasfunktion. Den har tejpade sömmar och elastiska avtagbara hängslen. Byxan har gott om förvaring med två framfickor med dragkedja, bakficka med dold dragkedja och benficka med lock samt knäfickor med öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Ryggen är förhöjd och det finns dragkedja från knä till bensluten som är reglerbara. Godkänd enligt EN ISO 20471 klass 2 och EN 343 klass 3/3.Pris: 899 kronor exklusive moms.

Smart användning av tekniska landvinningar gör jobbet enklare och säkrare. Det gäller att vara varm, att se och synas. Men lite flärd skadar heller inte.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →