Ägaren inte anträffbar

Vite. Bolaget ansåg att Arbetsmiljöverket utlyst ett möte med kort varsel – därför hade ägaren missat mötet. Verket ansåg att ägaren haft gott om tid på sig.

Astréns Handel AB i Växjö fick 2018 ett vitesförläggande med krav på vissa grundläggande rutiner för arbetsmiljöarbetet. Efter att Arbetsmiljöverket misslyckats med att få till stånd ett uppföljningsbesök, då ägaren inte dykt upp till avtalade möten, krävde verket ett utdömande av ett vite på 10 000 kronor. Bolaget invände till rätten att man har goda rutiner, men tyvärr missat ett möte som utlysts med kort varsel och tyvärr inte heller fått iväg sin dokumentation i tid till Arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket påpekade i sitt svar att bolaget haft tid på sig för detta då ärendet inleddes 2017. Ägaren hade också fått ett antal meddelanden från verket om vad som krävs under tiden sedan dess.

Förvaltningsrätten dömer ut vitet.

Lennart Lundquist / Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen