6 frågor till Therese Eskilsson...

2021-04-12 10:35 Lena Gunnars  
Therese Eskilsson är medicine doktor vid Umeå universitet.

,,, , medicine doktor vid Umeå universitet, som får 3 803 000 kronor från AFA Försäkring för att utveckla ett digitalt verktyg till chefer.

Det digitala verktyget ska hjälpa chefer att hantera ohälsa på våra arbetsplatser.

Hur ska det  fungera?

− Det är inte sjösatt än, men vi vill att det ska fungera dels som en utbildning för chefer om vad ohälsa är och dels vara ett konkret digitalt stöd att använda i dialogen med medarbetarna.

Vad går själva metoden ut på?

−En del chefer kan känna sig obekväma att ställa känsliga frågor, särskilt när det är psykisk ohälsa. Här får de ett verktyg i sitt samtal med medarbetaren, frågor de kan ställa när de upptäcker att det finns en ohälsa. Chefen får också stöd i anpassa arbetsuppgifterna när det finns en nedsatt förmåga hos individen som kan riskera att bli en sjukskrivning.

Hur många frågor är det i formuläret som hör till?

− Eventuellt kan det revideras nu när vi gör den digitala varianten. Men det är totalt tolv frågor. De sju första har fokus på arbetsplatsen. Frågorna åtta till tolv har fokus på omgivningen. Det är viktigt att förstå att medarbetaren finns i en kontext i sin livssituation. Det som är hemma kan påverka på arbetet och tvärt om. 

Du har tidigare utvecklat verktyget ”Arbetsplatsdialog för arbetsgivare” som hjälper chefer med rehabiliteringsplaner och att förebygga sjukskrivningar, är detta något liknande?

−Ja, det är egentligen samma metod. Det är bara det att vi gör den digital. Om en chef vill börja använda metoden ska man kunna hitta den på nätet och få en utbildning och ett konkret stöd i att använda den.

Är det på grund av pandemin som ni gör en digital version? 

−Från början hade vi tänkt prova metodstödet på olika företag där vi hade en endagsutbildning för cheferna. När pandemin kom insåg jag att det inte skulle gå att genomföra projektet eftersom företagen inte fick släppa in oss på sina arbetsplatser. Då tänkte jag ”varför inte göra metoden digital istället på en gång?” På det sättet blir den också mer tillgänglig för alla som vill använda den.

När räknar ni med att man ska kunna börja använda den nya digitala versionen?

−Tanken är att den ska sjösättas någon gång under hösten, i alla fall att vi då ska pröva den i några företag. Ännu har vi inget planerat datum när den publiceras, men förhoppningsvis innan årets slut.

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö