Poddcast

Så påverkar Marcus Wandt våra framtida jobb

Två personer dog på jobbet hos det nystartade företaget. Nu drar verksamheten igång igen. Och hur är det egentligen med arbetsmiljön uppe i rymden?

Inledningsvis frågar vi som vanligt: Vad har hänt sen sist? Arbetarskydds reporter Mattias Lahti Davidsson har svaren, och där återfinns olyckan på Liseberg, nya utmaningar för Northvolt, Spotifys fortsatta försök till nattarbete och den kommande prövningen av förra årets pendeltågsstrejk i Stockholm.

Dessutom:

Nyligen drog företaget Omni Polymer åter i gång sin verksamhet i Ängelholm efter ett längre uppehåll. Nina Van Den Brink berättar mer om varför detta är så anmärkningsvärt.

Avslutningsvis förklarar Arbetarskydds chefredaktör Johanna Kronlid vilken roll den senaste svenska astronauten spelar för arbetsmiljöforskningen.

Arbetarskydd är en podd om arbetsmiljö från tidningen med samma namn. Varannan vecka får du här det senaste inom arbetsmiljö, men också fördjupning och folkbildning för alla som bryr sig om hur det är på jobbet. Podden programleds och produceras av Jonas Nordling. Ansvarig utgivare är Johanna Kronlid.