Nader Ahmadi: ”Vi har tagit fram en uppförandekod”

2019-11-27 14:09 Enikö Arnell-Szurkos  

En plattare organisation, kortare beslutsvägar och en uppförandekod. Det är arbetsmiljömyndigheten Mynaks väg mot bättre arbetsmiljö, enligt generaldirektör Nader Ahmadi.

I dagarna publicerades konsultföretaget Sonders slutrapport om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön på Mynak, Myndigheten för arbetsmiljökunskap. Rapporten, som Arbetarskydd tidigare skrivit om, rekommenderade bland annat större tydlighet i rollfördelningen mellan medarbetarna och större ”psykosocial trygghet” i gruppen.

Generaldirektör Nader Ahmadi svarar på Arbetarskydds frågor om rapporten via mejl:

- Vi redan tagit flera kliv i den riktning som rapporten rekommenderar. Nu gäller det att behålla den energi som det interna arbetet med arbetsmiljö medfört, samtidigt som vi behöver ha tålamod och låta det arbete vi har gjort och gör sätta sig i organisationen.

Vad har ni gjort?

- Hela myndigheten har genomfört en SAM-utbildning och det kommer att genomföras fler fördjupningsutbildningar kommande kvartal. Vi har bland annat tagit fram en uppförandekod och anlitat en chefscoach.

Vad är rapportens viktigaste slutsats vad gäller ditt ledarskap?

- Det är för mig, liksom övriga medarbetare, att ta till sig av vad som framkommit och göra något åt det.  Vi diskuterar nu hur vi kan finjustera vår organisation så att vi har en plattare organisation, kortare beslutsvägar och inför ett mer teambaserat arbetssätt.

Varför en plattare organisation?

- Vi tror att en plattare organisation där vi samarbetar över funktioner och professioner kan bidra till mer tydlighet. Att genomföra förändringar är också nödvändigt eftersom vi behöver anpassa oss till nuvarande ekonomiska förutsättningar och läge.

Flera personer har slutat hos er. Hur går det med rekryteringen av nya?

- Vi har rekryterat in två personer, och vi är glada över att en medarbetare som har haft tjänstledigt nu valt att gå i tjänst tidigare än avtalat. I dagarna går vi även ut med en rekrytering av fler processledande analytiker.

 

 

 

 

 

 

 

Enikö Arnell-Szurkos

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen