Övriga Nyheter

Värme från alla håll på kroppen

Digital värme och rörelsekoll. Digitsoles Warm Series V4 är en ny generation av interaktiva värme­sulor. Med en app i en smartphone kan man trådlöst få önskad värme, grad för grad, från 20 till 45 grader Celsius, samtidigt som värmesulan samlar in exakt information om antal steg, avståndet du har gått och din kaloriförbrukning. Den nya modellen har fått förbättrad termostatfunktion och spårningsteknik, större område med värmeslingor för bättre värmespridning och ett nytt batteri med längre hållbarhet. All dataöverföring sker via bluetooth och appen finns tillgänglig för Android och Ios. Pris: 1 596 kronor exklusive moms.
Kängor som tål värme. Arbesko 650 är en slitstark gjutarkänga i mjukt, impregnerat och värmetåligt skinn, sydd med 100 procent värmetålig kevlartråd. Arbesko 710 är en värmetålig och slitstark skyddssko i samma mjuka, impregnerade skinn, sydd med värmebeständig Nomex-tråd och försedd med värmebeständigt skoband av Nomex. De nya nitrilmodellerna har tagits fram genom ett mycket omfattande utvecklingsarbete med bland annat fortlöpande analyser och tester av dem som ska använda kängorna ute på olika arbetsplatser. Pris: 1 588 kronor exkl moms (Arbesko 650), 1 488 kronor exkl moms (Arbesko 710).
Västar för kalla dagar. De nya värmevästarna DCV200 och CV101D från Makita har två värmezoner och tre olika värmelägen och ska kunna användas under vintern samt på våren och hösten. Västarna har gjorts flexibla för att följa kroppens rörelser, och slimmade för att kunna användas under andra arbetskläder. Västarna har tre värmeinställningar som visas med en led-indikator. DCV200 har en gångtid på upp till 28 timmar, CV101D på upp till 14 timmar, vilket gör att båda västarna klarar att ge användaren värme i mer än en arbetsdag. Pris: 1 995 exklusive moms.
Skaljacka för olika väder. L Bradors skaljacka 9001 är speciellt framtagen för premiumkunden som är ute efter en skaljacka med extrem slitstyrka. Jackan är tillverkad i materialet Tech Steel som ska ge en kombination av egenskaper så att den är lättviktig samtidigt som den andas, skyddar mot väta och besitter stor slitstyrka. Skaljackan 9001 har ett Martindalevärde på 1 000 000, vilket innebär att tyget kan hårdköras i hisnande 1 000 000 varv utan att det går sönder. Luvan kan justeras för hörselskydd och dragkedjan är vattentät. Jackan finns i en svartmelerad färg för herr. Pris: 3 295 kronor exklusive moms.
Byxa mot köld. Jobmans vinterbyxa Star har Varselklass 2 och är tillverkad av vind- och vattenavvisande Starpolyester. Den har quiltfoder för att ge smidighet och är vattenavvisande. Midjan är reglerbar och byxan har förhöjd rygg för att motverka kalldrag. Den har rymliga framfickor, förstärkta bakfickor, benficka med id-kortsfack och telefonfack samt en tumstocksficka med knivfack. Förböjda knän med knäskyddsfickor och knäskydden kan justeras i två höjder. Reglerbara benslut förhindrar kalldrag. Finns i storlekarna: C44–62, C146–156, D92–124. Pris: 949 kronor exklusive moms.

KLÄDSEL. Ljusare tider, men fortfarande kallt på jobbet. Då behövs värme från topp till tå.