Vårdanställd i Uppsala död i covid-19

2020-04-15 11:59 Tiina Demargne  
Den avlidne var vårdanställd och arbetade på Akademiska sjukhuset. Foto: Fredrik Sandberg / TT

CORONAVIRUS. En anställd på Akademiska sjukhuset i Uppsala har avlidit efter att ha smittats av covid-19.

Under gårdagen gick Region Uppsala ut med informationen att en anställd inom regionen avlidit. Nu på onsdagen är det bekräftat att den avlidne var vårdanställd och arbetade på Akademiska sjukhuset, skriver SVT.

Läs mer: Lokalt munskyddskrav inte vägledande

”En medarbetare som arbetade på Akademiska sjukhuset avled i fredags efter att ha vårdats för covid-19, skriver Malin Sjöberg Högrell (L), sjukhusstyrelsens ordförande”, i ett inlägg på Facebook, och fortsätter.

”Den information jag fått är att man inte kan säga om medarbetaren smittats på arbetsplatsen eller inte eftersom det finns smittspridning i samhället. Oavsett var personen smittades är det oerhört tråkigt. Alla dödsfall till följd av covid-19 är oerhört tråkiga. Men, det som är oerhört viktigt är att vår personal har rätt skyddsutrustning för att utföra sina arbetsuppgifter”.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö