Tränar du också för att prestera bättre på jobbet?

2020-06-04 17:24 Tiina Demargne  

17 procent tränar regelbundet för att kunna prestera bättre på jobbet. Och mer än en tredjedel gör det för att minska sin stress. Det visar en ny hälsorapport.

Det är en ökning med ett par procentenheter sedan förra året, skriver Garmin i en pressrelease. Företaget baserar undersökningen på data från en Sifoundersökning.

Läs mer: Kvinnors dubbelarbete förkortar livet

– Träning kan inte lösa alla problem, men vi ser tydligt såväl i vår undersökning som genom användardata från våra träningsklockor att många ser ett positivt samband mellan träning och möjligheten att förebygga och minska upplevd stress, säger pr-ansvariga Marcus Bjärneroth.

Fakta om hälsorapporten

Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Garmin. Undersökningen är baserad på webbintervjuer gjordes den 3 april i år. 1267 personer har intervjuats i Sverige och utgör ett statistiskt underlag av personer som tränar regelbundet, minst en gång i veckan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö