Tegnell: Var inte med på after work

2020-10-15 16:08 Tiina Demargne  
Coronasmittan ökat återigen i Sverige. Arbetsplatser är en plats där smittorisken ökar. Statsepidemiolog Anders Tegnell avråder nu från fester som after work. Foto: Fredrik Sandberg / Henrik Montgomery/TT

CORONAVIRUS. Statsepidemiolog Anders Tegnell anser att den ökade smittspridningen är en oroande tendens: – Var inte med på after work efter jobbet, avråder han nu.

Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten har tidigare pekat ut arbetsplatser som riskzoner för spridning av covid-19. Av den anledningen är rådet till de som kan att arbeta hemifrån. Arbetsgivare uppmanas underlätta distansarbete året ut och flexibla arbetstider för att undvika rusningstider i kollektivtrafiken.

− Vi måste komma ihåg att den stora smittspridningen inte sker i kollektivtrafiken. Den sker på jobbet eller i hemmet. Sedan ska vi hålla koll på kollektivtrafiken, sa Anders Tegnell, i början av september, enligt TT.

Smittspårningen visar enligt statsepidemiologen att sociala aktiviteter som fester är en stor anledning till smittspridningen, varför man nu också avråder från till exempel after work.

Tre nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 5 910 smittade avlidit i landet och sammanlagt har 102 407 personer bekräftats smittade av covid-19, meddelar TT, från torsdagens presskonferens.

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö