Sopgubbarna tvingar <br/> fram förhandlingar

2010-02-17 09:20  

Efter konflikten som följde på ADs dom nyligen beslöt sopgubbarna att följa arbetsmiljöreglerna till punkt och pricka. Idag förhandlar Transport, entreprenörerna och Stockholm stad om hur sopkrisen ska lösas.

Konflikten gällde från början övergången från prestationslöner till fasta löner - och lönesänkning - för sopgubbarna hos Liselotte Lööf. Men sedan två veckor gått börjar soporna samlas och klagomålen till Trafikkontoret i Stockholms kommun haglar.

Vintervädret och dålig snöröjning gör sitt till. Staden har lagt ansvaret på entreprenörerna som kräver att de lever upp till upphandlingsavtalen och entreprenörerna använder sopgubbarnas arbetsmiljöargument.

Arbetarskydd har sökt Transportarbetareförbundet och Liselotte Lööf men har hittills endast lyckats ställa frågor till tråkiga telefonsvarare.

Arbetarskydd Redaktionen

Johan Fock

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö