Socialchef om mobbningen: Det ska inte kunna hända igen

2015-03-19 09:19 Tiina Demargne  

Den unge mannen tvingades upprepade gånger av sina arbetskamrater ner i en låda på arbetsplatsen i Hofors. Nu försäkrar socialchefen, enligt P4 Gävleborg, att bristerna i arbetsledningen ska åtgärdas efter kritik från Arbetsmiljöverket.

Arbetarskydd har tidigare berättat hur mannen under våren 2014 utsattes för kränkande särbehandling på sin arbetsplats vid den kommunala verksamheten. Han kunde bli sittande i lådan flera timmar i sträck.

Arbetsledare kände till vad som pågick men det var mannens far som polisanmälde mobbningen.

– Alla som är på verksamheten ska kunna få en säker och trygg arbetsmiljö. Vi kvalitetssäkrar vårt arbete, vi tydliggör rutiner och roller. Så det är det vi håller på att säkra nu, att det inte händer igen, säger Susanne Holmgren, socialchef i kommunen till radion.

Rutiner och fördelning av arbetsmiljöarbetet ska bli tydligare, försäkrar kommunen i svaret till Arbetsmiljöverket.

Medarbetare på den aktuella avdelningen kommer under våren 2015 att få gå en särskild utbildning för att lära sig se risker i arbetsmiljön. Alla medarbetare ska också få information och fortbildning om bland annat psykosocial arbetsmiljö och vilka regler som finns, skriver P4 Gävleborg.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö