Sjuksköterskor: En mycket kostsam sommar

2015-08-28 10:41 Tiina Demargne  
Efter sommaren kritiserar sjuksköterskor i Karlshamn situationen: -Om någon från Arbetsmiljöverket skulle komma ut och göra en kontroll skulle inte avdelningen bli godkänd ur varken arbetsmiljösynpunkt eller brandsynpunkt. Foto: TT-Bild

”Hej och välkommen till Blekinge landsting. Landstinget där vi inte längre sätter patientens trygghet eller vår personals välbefinnande i fokus!”<br/> Det skriver ”Legitimerade sjuksköterskor som har tröttnat” i ett debattinlägg i Blekinge Läns Tidning, BLT.

Arbetarskydd har rapporterat om bristen på sjuksköterskor under sommaren. Nu kommer kritik över hur bemanningen sköts.

Debattörerna förundras över att landstinget, med besparingskrav, under sommaren väljer en dyr och kortsiktig lösning med en utskrivningsavdelning i Karlshamn. Den har bemannats med sjuksköterskor från bemanningsföretag:

-En mycket kostsam sommar som nu avdelningarna i Karlshamn får betala för.

Sjuksköterskorna kritiserar stängningen av en avdelning och flytt av patienter samt att det på en avdelning för 20 patienter nu ligger 23 patienter:

-Om någon från Arbetsmiljöverket skulle komma ut och göra en kontroll skulle inte avdelningen bli godkänd ur varken arbetsmiljösynpunkt eller brandsynpunkt.

-Tycker ni det är märkligt att personal säger upp sig? Ska man behålla sin personal får man jobba med antingen löner eller arbetsmiljö, önskvärt är självklart att man jobbar med båda. I Blekinge landsting jobbar man inte med någon av de två viktiga punkterna. Att det är svårt att rekrytera personal är inte heller något nytt. Men tror ni att ni har gjort det lättare nu? avslutar de debattartikeln i BLT.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö