Övriga Nyheter

Protestvåg på Google mot hantering av trakasserier

Google-anställda runt om i världen planerar protester efter avslöjanden om fallskärmar i mångmiljonbelopp till chefer som anklagats för sexuella trakasserier. Foto: TT-Bild

I dag, torsdag, planerar anställda på ett tjugotal av Googles arbetsplatser runt om i världen att protestera mot ledningens hantering av sexuella trakasserier. Det rapporterar New York Times.

Publicerad

Det är över 1 500 anställda av internetjättens totalt omkring 94 000 anställda som nu vill visa sitt missnöje genom att lämna sina arbetsplatser för att genomföra en protestmarch. Detta efter det att The New York Times avslöjat att företaget betalat mångmiljonbelopp i avgångsvederlag till chefer som anklagats för trakasserier.

– Vi vill inte längre känna att vi inte är jämlika eller respekterade. Google är känt för sin kultur. Men i verkligheten lever vi inte ens upp till den mest grundläggande respekten, rättvisan och anständigheten för varje enskild individ, säger Claire Stapleton, på Google-företaget Youtube, till The New York Times.

Google har under de senaste två åren avskedat 48 anställda, varav 13 högre chefer, efter anklagelser om sexuella trakasserier.