Polis till sjukhus efter trasig drogampull

2020-01-23 14:59 TT  
Fentanyl visas upp på Nationellt forensiskt centrum (NFC) vid ett annat tillfälle. I natt fick en polis föras till sjukhus efter kontakt med en trasig ampull. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

En polis fick föras akut till sjukhus efter kontakt med en trasig fentanylampull när ett beslag hanterades på Rättscentrum i Malmö. Delar av lokalerna fick också stängas av för sanering.

Händelsen inträffade natten till torsdagen. Poliser med handskar och munskydd hanterade den farliga drogen, när de upptäckte att en ampull var trasig. rapporterar Sydsvenskan.

– Kollegan upplevde omedelbar påverkan. Illamående, yrsel och sänkt medvetandegrad, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till tidningen.

Polisen som insjuknade kunde lämna sjukhuset senare under förmiddagen och de lokaler som sanerats kunde öppna igen.

Fentanyl är ett starkt smärtstillande medel som används inom sjukvården, men också bland missbrukare, vilket lett till många dödsfall.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö