”Hoppas karensdagen aldrig mer ser dagens ljus”

2020-03-11 16:39 Tiina Demargne  
Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin Foto: Kommunal

CORONA. – Den aktuella situationen har blixtbelyst konsekvenserna av karensavdraget, vilket Kommunal pekat på länge. Det är väldigt bra att regeringen nu slopar det. Jag hoppas att karensavdraget härmed aldrig mer ser dagens ljus, säger Tobias Baudin, Kommunals ordförande.

Fackförbundet välkomnar regeringens besked om extra ändringsbudget, med slopad karensdag i en och en halv månad samt kompensationer till kommuner och regioner för extra kostnader inom vård och omsorg, kopplade till coronaviruset:

– Det är medlemmarna i Kommunal som kommer att lösa krisen. Då måste regeringen täcka kostnaderna för övertid, behov av extra personal, mm. Självklart välkomnar Kommunal detta besked, och kan konstatera att det är snabbt agerat i en komplex situation, säger Tobias Baudin, i ett pressmeddelande.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö