Färre sjuka med extra semestervecka för träning

2019-02-13 14:14 Elsa Frizell  
Medarbetarna fick tillbaka 20 procent av den tid de utförde pulshöjande träning i upp till tre timmar i veckan. Under ett år handlar det om 31,2 timmar

När personalen erbjöds extra semester om de tränade sjönk sjukfrånvaron med 30 procent. Nu är det två år sedan bostadsbolaget Mimer startade sin friskvårdssatsning och utvärderingen visar att personalen har blivit friskare.

Bostadsbolaget Mimer hade hamnat i en nedåtgående spiral med ökade sjuktal och långtidssjukskrivningar till följd. 2017 infördes därför en friskvårdssatsning där medarbetarna fick tillbaka 20 procent av den tid de utförde pulshöjande träning i upp till tre timmar i veckan. Under ett år handlar det om 31,2 timmar, vilket motsvarar nästan en veckas extra semester. Varje träningstillfälle noteras i den digitala träningsdagboken som medarbetaren sedan skickar till hr-avdelningen.

– På Mimer har vi alltid haft fri träning på exempelvis Friskis & Svettis för våra anställda, men vi fick ofta höra att "jag har inte tid att gå dit". Vi tittade på alternativet att införa en friskvårdstimme, men var rädda för att det sedan inte skulle hålla i sig. Så vi bestämde oss för att satsa på något helt annat. Att bygga den nya satsningen kring rörelse och motion kändes som en självklar väg att gå, säger Wivecka Ljungh, hr- och kvalitetschef på Mimer.

Läs mer: Motionen som får hjärnan att jubla

Medarbetarna har fria klippkort på Friskis & Svettis och om en anställd tränar mer än 4 gånger per månad på det lokala gymmet står Mimer för notan. Parallellt med friskvårdsprojektet utförs hälsosamtal och hälsoprofiler tas fram. Sjukfrånvaron har under projektets gång sjunkit från 4,8 procent 2016 procent till 3,37 procent 2018. Inga medarbetare är idag långtidssjukskrivna på heltid och det är färre som uppger att de har huvudvärk, värk i nacken, magbesvär och trötthet, färre upplever också sömnproblem.

En annan effekt som satsningen har gett är att fler söker jobb hos Mimer nu än tidigare. Projektet är förlängt till maj i år och Wivecka Ljungh säger att hon kan tänka sig att det kommer att fortsätta ytterligare ett år.

– Det här är ett lönsamt projekt. Räknar vi på nedgången i sjukfrånvaro och minskat antal personer i riskgruppen så räcker bara det. Till det kommer ökad ork, arbetsglädje och stolthet, säger Wiveca Ljungh.

Tre timmar i veckan

Medarbetarna fick tillbaka 20 procent av den tid de utförde pulshöjande träning i upp till tre timmar i veckan.

Elsa Frizell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö