Övriga Nyheter

Därför blev Spotify-bossen Årets hr-chef

Katarina Berg, hr-chef på Spotify. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

– Vi använder en rekryteringsprocess som är unik, lite snabbare men ändå kvalitativ, säger Katarina Berg till tidningen Chef om företagets förmåga att konkurrera om världens tekniktalanger.

Publicerad

Företaget har skaffat sig extra berömmelse genom att införa sex månaders betald föräldraledighet för alla medarbetare i hela världen.

Juryns motivering:

”Kandidaten står ut som en orädd hr-chef som inte bara lyckats utveckla och förbättra hr:s position i ett snabbväxande bolag utan även åstadkommit resultat som stärker deras företagskultur, employer brand och skapat positiva rubriker och intresse internationellt. Hon är nominerad för att hon har utmanat gängse sanningar inom hr-området, hittat nya lösningar och driver ett hr-arbete som är synonymt med kundlöfte och företagskultur.”

Katarina Berg fick priset igår på Chefgalan på Grand Hôtel i Stockholm. Ett annat pris som delades ut var Årets digitaliseringsledare. Det gick till Monica Eckerdal, präst i Svenska kyrkan. Hon har sett till att digitalisera Jourhavande präst, så att tillgängligheten har ökat till över 90 procent av de behövande.

Vattenfalls Annika Viklund blev årets mångfaldschef. Priset Årets innovativa ledarskap fick Johanna Frelin, vd Tengbom, tidigare Hyper Island.

Priset Årets framtidschef gick till Tarek Malak, vd på Malak AB. Henrik Bunge, vd på Björn Borg, blev Årets hälsofrämjande chef.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev Årets chef, på galan, som arrangeras av tidningen Chef för femtonde året.