Övriga Nyheter

Behärska både värme och väta

Skydda huvudet ordentligt. Skyddshjälmen Iris II har ett inbyggt visir. Den är gjord av ABS-plast. Har ventilation och sexpunkts inrede. Rattjustering och svettband. Den har också en slits för att fästa hörselkåpor. Fronten är plan och visiret är tillverkat av polykarbonat. Storlek 53–63, vikt 410 gram. Egna glasögon kan bäras under visiret. Visiret fälls upp i hjälmen när det inte används. Det finns även en modell där pannlampor passar till hjälm med rattjustering och lamphållare. Hjälmen finns i färgerna vit, gul, orange, blå, grön, röd och varselgul. Pris: 639 kronor, exklusive moms.
Somrig kjol för arbete. Fristads kjol 6077 NAS är en plaggtvättad kjol för arbete med två löst hängande, undanstoppningsbara spikfickor som är förstärkta med Cordura. Den ena med extra ficka, den andra med tre mindre fickor och verktygshällor. Kjolen har två framfickor och två bakfickor. D-ring. Två hammarhankar. Baktill är kjolen försedd med ett kort sprund för ökad rörlighet. Längden är 44 centimeter i storlek C38. Materialet är plaggtvättad 100 procent bomull. Förstärkningar av Cordura. Vikt: 275 g/m2. Finns i färgerna lime, klargrön, rosa och turkos i storlekarna 34–50. Pris: 575 kronor, exklusive moms.
Knäskydd att gå i. L. Bradors knäskydd 576 LP fungerar även för dem som vill ha korta byxor, kilt eller kjol. De fästs med en bred elastisk rem och kräver inte en arbetsbyxa med fack för knäskydd på insidan av benen. Konstruktionen ska vara mycket smidig, vilket ska göra att du även ska kunna gå med skydden utan obehag. Remmen är placerad så att den inte ska strama i knäleden. Utsidan på knäskydden är av polyesterarmerad pvc för att ge bästa slitstyrka. Fyllningen är av mjuk polstrad cell-skumplast. Pris: 259 kronor, exklusive moms.
Det regnar ibland också. Lyngsøe FR-LR57 är en regnoverall som både är flamskyddad med Microflex och har Hi-Viz-färger. Overallen har svetsade sömmar och en fast huva med dragsko. Dragkedjan är dold under en dubbel frontslå som har tryckknappar. Jackan har resår över länden, resårmudd vid ärmslut och tryckknapp vid benslut och är försedd med reflexer. Den är vind- och vattentät. Materialet är 50 procent polyester och 50 procent polyurethan, 210 g/m2. Vattentäthet: 8 000 mm. Finns i varselorange eller varselgul i storlekarna XS–5XL. Pris: 1 035 kronor, exklusive moms.
Unisexkilt för hantverkare. Blåkläder hantverkskilt 8566-1370 kan vara ett praktiskt plagg när det fort­farande är varmt ute.Modellen passar både män och kvinnor. Den tillverkas från storlek C44. Kilten har två lösa spikfickor som också kan stoppas i de bälgade framfickorna. På baksidan finns ytterligare två bakfickor med bälg för att ge ökad rörlighet. Kilten har också tumstocksficka med pennficka, knivhållare och hammarhank samt benficka med plats för mobiltelefon. Tillverkad av 100 procent bomullstwill, 375 g/m2. Färg: Svart, storlek: C44-C58. Pris: 790 kronor, exklusive moms.

Luftigt. Än kan det vara lite varmare på jobbet. Då behövs både svalare kläder och skydd mot regn.