Alkoholpåverkad förare tappade krandel

2017-09-06 17:05 Tiina Demargne  

Krandelen föll 40 meter och var nära att träffa arbetskamrater på marken. Vid kontroll visade sig kranförarens utandningsprov positivt och han greps tillsammans med tre andra personer på bygget i Solna.

Enligt Byggnadsarbetaren larmades polisen kl 08.11 på onsdagsmorgonen till arbetsplatsen i Solna där Veidekke uppför studentbostäder.

– En krandel har ramlat ned från ganska hög höjd, runt 40 meter, och den här krandelen ska ha landat väldigt nära personer som stod där nedanför. Man har stängt av bygget väldigt snabbt. Det verkar som att folk har blivit chockade men ingen har blivit skadad, säger Mats Eriksson, på Stockholmspolisen, till tidningen.

Kranföraren greps, misstänkt för att ha varit alkoholpåverkad. Ytterligare tre personer greps på byggarbetsplatsen, misstänkta för framkallande av fara för annan.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö