Tidningen Missnöjd? Gör så här Kent Källström, professor i arbetsrätt, ger sina bästa råd för den som är missnöjd med sin arbetsplats. Elinor Torp Publicerad 22 sep 2011 kl 23.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Ta upp problemet med din närmaste chef. Lyssnar inte chefen - gå högre upp, till chefens chef. Vägrar ledningen att lyssna så går du till facket. Är du inte med i facket och folk på arbetsplatsen helt ignorerar problemen, då först kan du gå till tidningar eller på annat sätt skapa opinion. Att börja med att kanalisera sitt missnöje i sociala medier är ett brott mot lojalitetsplikten. Logga in på Arbetarskydd Premium Är du inte prenumerant? Skaffa en prenumeration och få omedelbart tillgång till det alternativ du väljer. SE VÅRA ERBJUDANDEN Redan prenumerant? Aktivera ditt konto här Logga in på Arbetarskydd Premium Logga ut Minsida ✕ facebook tidningen Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post
”Dagens slavdrivare blir som en förlängning av algoritmen” KULTUR. Författaren Anders Teglunds andra bok Slavdrivaren handlar om de som befinner sig ett snäpp högre i hierarkin än de matbud som de är chefer över – den andra sidan myntet – och som ogillas av både ledningen och av buden.
Mynak och verket slås ihop BUDGETEN. Regeringen vill slå ihop Myndigheten för arbetsmiljökunskap med Arbetsmiljöverket. Det framgår av budgetpropositionen.
Premium Bilder fastnar – ord glöms bort INSTRUKTIONER. Fler arbetsplatsolyckor hade kunnat förhindrats om bara information gjorts synlig. Det hävdar visualiseraren Johan Lundell: - Fascinerande att vi fortfarande är kvar i ordens bojor
"Grundkravet för livränta är för tufft" ARBETSSKADEFÖRSÄKRING. Arbetsskadorna har inte försvunnit, men det har nästan livräntorna och kopplingen till sjukersättningen. Så förklarar Dan Holke behovet av en reformerad arbetsskadeförsäkring.
Förslag om mer rättsäker arbetsskadeförsäkring ARBETSSKADEFÖRSÄKRING. Sänkta grundkrav för livränta och prövning av arbetsskada inom 550 dagars sjukskrivning. Höjt tak för livränta som kopplas till inkomstindex och tydligare arbetsskadeprövning. Det är några förslag i en utredning som nu lämnats till regeringen.
Kräftan. Tumör. Metastaser. Cancer. KRÖNIKA. Vi får många råd om hur vi ska leva i vardagen för att skydda oss mot cancer. Men ingen säger: Undvik kemikalier i jobbet!
Premium Drabbade slipper bevisa att de har blivit sjuka av sitt arbete FRANKRIKE. En rad cancersjukdomar är officiellt erkända som yrkesskador i Frankrike. Men trots att systemet är över hundra år, utnyttjas det av få.
Premium Stor undersökning av jordbruket LANTBRUK. I Frankrike pågår världens största studie av förekomsten av cancer bland jordbrukare.
Premium Jobbet skapar cancer STATISTIK. Varje år dör mellan 30 och 40 svenska arbetstagare i arbetsolyckor. Skrämmande siffror. Ändå överskuggas de helt av det antal svenskar, totalt 600, som dör varje år av cancer som de dragit på sig i sitt arbetsliv.
Premium En ensam man mot en stark myndighet ARBETSSKADA. Efter över tio år fick glasmästaren Peter Christensen sin cancer godkänd som arbetsskada av Försäkringskassan. Flera tjocka pappershögar med korrespondens och intyg vittnar om den omfattande processen.
Premium Grovt brott när skydd skruvades bort FÄLLD. En 20-åring skadades svårt när båda armarna åkte in i drivrullarna på ett sorteringsverk. Mannen var nyanställd och får högt skadestånd på grund av sin ålder. Tingsrätten bedömer brottet som grovt.
Därför tar utredningarna tid för polisen UTREDNINGAR. Arbetsmiljöbrott tar lång tid att utreda. Polisen prioriterar andra brott, dubbla utredningar samarbetar knappt och domstolarna tar andra mål först.