Tidningen

Servitörer slipper bära i trappor

Restaurangägaren måste se till att personalen slipper bära mat och disk i trapporna. Annars hotar ett vite på en miljon.

Publicerad

Underbara Bar och Bara Bistro Bar på Södermalm i Stockholm har sitt kök i källarvåningen och matsalar och barer i tre plan i två hus. Den 6 april 2011 förbjöd Arbetsmiljöverket Stora och Goa AB att fortsätta bedriva restaurangverksamhet om inte två villkor uppfylldes: de anställda måste slippa bära porslin, glas, mat, flaskor och disk i trapporna mellan serveringsplanen och köket. Och en varutransporthiss måste installeras mellan köket och gatan. Företaget fick tiden fram till den 31 augusti 2012 på sig. Om villkoren inte var uppfyllda riskerade företaget att få betala en miljon i vite.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →