”Kommundirektören i Hörby hoppade i galen tunna”

2020-10-07 10:41 Georg Frick  
Georg Frick är personalvetare, arbetsrättsexpert och författare. Foto: Nina Hedlund

KRÖNIKA. Det är naturligtvis alltid viktigt att vara med i sin tid. Med andra ord att hålla sig någorlunda uppdaterad över vad som händer i samhället. Exempelvis införandet av allmän rösträtt, 40-timmars arbetsvecka och andra viktiga historiska milstolpar.

I närtid kan jag notera två stora avgörande händelser som kan kommas ihåg med ett före och ett efter, ungefär som älgjakten för de som nu ägnar sig åt det.

Den ena händelsen är Meetoo som hösten 2017 blir en väckarklocka för många förhistoriska, unkna värderingar. Skämten i gubb-bastun är inte roliga. Inte heller i bastun ska tilläggas…

Den andra händelsen, som fortfarande pågår, är corona som till stor del har ändrat vårt sätt att arbeta och umgås. Det är som bekant avstånd som gäller för att minska smittspridningen.

I slutet av september framkom det i massmedia att Hörby kommun på sedvanligt sätt hade åkt i väg på en planeringskonferens med kommunens högsta chefer.

Och det är väl förvisso bra att chefer planerar en verksamhet. Men varför måste det ske på en kursgård, det finns väl bra lokaler i kommunhuset?

Men i den nu aktuella kommunen verkar det som att man av olika skäl inte varit en del av världen de senaste åren.

Massmedia rapporterar att två av kommunens toppchefer tog av sig nakna och hoppade ned bland kollegor.

Läs mer: Chefer i Hörby får går efter nakenbadet

Uppenbarligen har dessa chefer för det första missat Meetoo, och för övrigt också sunt förnuft och för det andra också missat att vi har en pågående pandemi. Och just under en pågående pandemi är det naturligtvis extra oklokt att åka iväg på en konferens, dricka alkohol och sedan bokstavligen hoppa i galen tunna.

Men säg den olycka som kommer ensam.

När kommundirektören, som var med på konferensen men som enligt egen uppgift hade gått och lagt sig tidigare på kvällen, några dagar senare konfronteras med uppgifterna av en journalist viftade hon bort det inträffade med kommentaren att det var ett olämpligt uppträdande från cheferna. Men de aktuella cheferna hade bett om ursäkt och då är det inte mer med det.

Livet går sålunda vidare.

Och då hoppar, enligt min bedömning nyss nämnda kommundirektör i galen tunna.

Jag vill naturligtvis inte peka finger men kan i sammanhanget inte låta bli att tipsa ledningen i Hörby kommun om att det finns en del arbetsrättsliga och arbetsmiljömässiga regler. Och för säkerhets skull vill jag också berätta att det inte är några speciellt nya regler, för det fall att det är svårt att hinna med att uppdatera sig i allt nytt som händer. Exempelvis har vi en arbetsmiljölag som enkelt uttryck gör gällande att arbetsmiljön ska vara tillfredsställande.

Vi har också en lag om anställningsskydd som bland annat innehåller regler om uppsägning på grund av personliga skäl.

Och slutligen, i kommunal verksamhet finns även kollektivavtal som innehåller regler om disciplinär åtgärd, som skriftlig varning.

Självklart går det inte att med endast massmediala uppgifter bedöma vad som i ett aktuellt fall är arbetsrättsligt rätt eller fel. Men en sak är säker, det finns tillräckligt med regler för att inte bara vifta bort dessa händelser med att cheferna har bett om ursäkt.

För då har man verkligen hoppat i galen tunna.

Georg Frick,

Personalvetare, arbetsrättsexpert och författare.

Georg arbetar som konsult och har skrivit ett flertal böcker om lön, arbetsrätt och arbetsmiljö.

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Georg Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö