S tar strid för stressmottagningen

2015-02-10 11:06 Tiina Demargne  
Stressrehab vid Danderyds sjukhus i Stockholm stängs i sommar. Foto: TT-Bild

Socialdemokraterna motsätter sig stängningen av stressmottagningen vid Danderyds sjukhus.

Det är Stressrehab som stängs till sommaren, enligt Stockholms borgerliga landstingspolitikers beslut. Mottagningen har funnits i över tio år och tagit emot de svåraste fallen av patienter med utmattningssyndrom.

– Det har blivit en religion för Alliansen att privatisera. Det spelar ingen roll att man samtidigt slår sönder en väl fungerande verksamhet med hög kompetens och goda behandlingsresultat. För Alliansen går ideologin före patienternas bästa, säger Erika Ullberg (S), landstingsråd i opposition, till Svenska Dagbladet.

– Varför ska inte patienterna få den bästa vården utan bara få privat vård? Vi kräver nu en konsekvensutredning om vårdvalet. Om kostnaderna, om kvaliteten och om de svårast sjuka får den vård de ska ha. Hittills har inte Alliansen orkat se att det finns några problem med vårdvalet, fortsätter hon.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen