Special döden på jobbet

Listan över de förolyckade

En olycka skedda på Björknäs bussdepå i Nacka.
En olycka skedda på Björknäs bussdepå i Nacka.

DÖDSOLYCKOR. Stångad till döds på djurpark, ihjälklämd av en skopa, frontalkrock på arbetsresa. Det är några av förra årets olyckor som ledde till döden.

Publicerad Uppdaterad

9/1 Sandviken: Man klämdes ihjäl mellan sin truck och en container. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled. Han jobbade ensam vid olyckstillfället.12/1 Kalmar: Kvinna dog i frontalkrock under arbetsresa,
25/1 Skillingaryd: Man klämdes ihjäl när en grävmaskin välter. Mannen, som var i 60-årsåldern arbetade i terräng. Räddningstjänsten var snabbt på plats för att få loss honom. Men han förklarades avliden på sjukhuset.
26/1 Sundsvall: Man dog i fall från kran vid en fabrik. Han arbetade på bygget av SCA:s nya massafabrik på Ortviken. Mannen, som var i 30-årsåldern var anställd av en underentrepenör. 24/2 Linköping: Man klämdes ihjäl mellan betongtrappa och vägg på NCC:s arbetsplats vid Ebbepark.
25/2 Kiruna: Man drunknade när grävmaskin tippar ner i vattenhål. Ambulanshelikopter, räddningstjänsten och polisen var på plats. Men de kunde inte få ut mannen ur maskinens hytt utan gav upp räddningsarbetet efter ett par timmar.

Läs hela artikeln

Prenumerera på Arbetarskydd Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 3 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →