Elev i femte klass polisanmäld tre gånger

2016-04-14 09:11 Lennart Lundquist  
En säker arbetsmiljö har inte kunnat garanteras för elever och personal, så skyddsombudet vänder sig till Arbetsmiljöverket. Foto: TT-Bild

Eleven slår skolkamrater och gör skolmiljön osäker även för vuxna. Lärarna på en skolan i Kungsbacka har så stora problem med en femteklassare att skyddsombudet nu vänder sig till Arbetsmiljöverket.

Denna har slagit andra elever och polisanmälts tre gånger. Han har snurrat ett snöre runt en av lärarnas hals och talat om för denne hur han ska göra för att bäst ta livet av sig, rapporterar Lärarförbundets skyddsombud.

Arbetsgivaren har inrättat en särskild undervisningsgrupp för eleven och kopplat en assistent till denne. Trots det har inte en säker arbetsmiljö kunnat garanteras för elever och personal, skriver skyddsombudet som nu vänder sig till Arbetsmiljöverket med problemet.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö