Brandskyddskontrollant svårt skadad efter fall

2014-01-20 14:42 Elisabet Örnerborg  

Olyckan hände i fredags. Brandskyddskontrollanten fördes först till Höglandssjukhuset i Eksjö och sedan vidare till neurointensiven i Linköping.<br>- Vi vet inte riktigt hur olyckan har gått till, säger den skadades chef Jörgen Samuelsson på Höglandets räddningstjänstförbund.

Han skulle kontrollera brandskyddet på en vanlig enplansvilla i Vetlandatrakten när olyckan hände. Brandskyddskontrollant Anna Lagerman i Jönköping, (se Arbetarskydd nr 2 2013) som tipsade Arbetarskydd om olyckan meddelar att han skadat huvudet svårt och är illa däran.

Arbetsgivaren anmälde olyckan till Arbetsmiljöverket samma dag, men än har ingen hörts av därifrån. Polisen är inkopplad och fackförbundet Kommunals huvudskyddsombud är underrättat.

Jörgen Samuelsson vill inte säga något om den skadade använde sele eller inte.

Men om han hade använt sele hade han väl inte kunnat falla så illa?

- Vi vet inte om han ramlat från taket eller stegen. Det ingår i brandskyddskontrollanternas uppgifter att också kontrollera brandskyddssäkerheten, säger Jörgen Samuelsson.

Den skadade mannen är närmare 50 år och har lång erfarenhet av arbetet.

- Han har arbetat med det här i hela sitt liv, han gick i samma fotspår som far sin.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö