”Arbetsolyckorna är inte fler i bemanningsföretagen”

2012-03-16 09:51 Ann Norrby  
Bemanningsföretagens förbundsdirektör Henrik Bäckström tyckte inte att Arbetsmiljöverkets statistik över arbetsolyckor höll måttet. Nu har han stämt möte med generaldirektören Mikael Sjöberg. Foto: Scanpix

Arbetsmiljöverkets statistik över arbetsolyckorna innehåller många metodfel, hävdar Bemanningsföretagens förbundsdirektör: <br/>- När vi upptäckte det, kallade jag hit generaldirektören, säger Henrik Bäckström.

Arbetsmiljöverket har i dag fredag gått ut med en snabbanalys över de anmälda arbetsskadorna 2011. Av den framgår att de som är uthyrda oftare än andra drabbas av arbetsolyckor.

Henrik Bäckström hävdar att de största problemen finns hos kundföretagen:

- Vi tittade på statistiken för några veckor sedan och hittade då stora metod- och systematikfel. Därför ska vi träffa Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg och hans experter om en dryg vecka, säger han.

Det krävs korrekt underlag för att komma tillrätta med de brister som finns, säger Henrik Bäckström:

- Varje arbetsolycka, även om de sammanlagt är få, måste leda till en åtgärd.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Arbetsmiljö