Arbetsskador

Skådespelare brännskadad av molotovcocktail

Jakob Oftebro brännskadades under inspelningen av Hamilton. Foto: TT-Bild

Den norske skådespelaren Jakob Oftebro är brännskadad efter en arbetsplatsolycka vid inspelningen av storfilmen "Hamilton" i Stockholm 19 maj. Händelsen är under polisutredning men än så länge vet ingen hur olyckan kunde ske. Inspelningarna hotas nu av nedläggning.

Publicerad

Jakob Oftebro fördes till sjukhus efter att ha kastat en molotovcocktail under filminspelningen.

På något sätt har det brännbara ämnet sprutat ut över skådespelaren som då skadades allvarligt och drabbades av andra gradens brännskador i ansiktet, vilket nu hotar den fortsatta inspelningen av Hamilton samt övriga produktioner som skådespelaren har inbokade i sommar.

Än så länge är det oklart hur olyckan gick till och vem som är ansvarig för att han skadades.

- Vi håller på och tittar på det men ingenting är klart, säger Anders Bryngelsson på Polisens presstjänst i Stockholm.

Enligt skådespelarens manager mår Jakob Oftebro efter omständigheterna bra och det finns gott hopp om att han kommer bli helt återställd.

- Han har återhämtat sig bra, men är chockad. Ingen vet riktigt vad som hände, säger Maja Duholm vid Lindberg management i Köpenhamn.

Inspelningen av Hamilton har nu tagit en paus för att avvakta vad utredningen visar och vem som är ansvarig.

- Olyckan är anmäld som en arbetsplatsolycka och det pågår en utredning för att skapa klarhet i vad som orsakade olyckan, hur och varför den skedde. Vi får avvakta resultatet av utredningen innan vi har mer information kring detta. Vi har tagit en paus i arbetet och jobbar just nu med att hitta en ny plan för hur vi kan återuppta inspelningen. Vårt primära fokus är dock att Jakob ska tillfriskna helt så snart som möjligt, säger Patrick Nebout, exekutiv producent på Dramacorp som står bakom Hamilton-inspelningen.

Jakob Oftebro är inbokad att tillsammans med sin pappa spela åtta föreställningar av det klassiska dramat ”Peer Gynt” på norska Gålå i sommar och över 16 000 biljetter är redan sålda.

Det är nu oklart om han kommer kunna genomföra föreställningarna eftersom han inte får vistas i solen på grund av sina skador.