Två män omkom i arbetsplatsolyckor samma dag

2019-05-08 09:40 TT  

En 55-årig man omkom på tisdagen under verkstadsarbete i Lycksele och en man i 75-årsåldern omkom efter att ha fått en traktor över sig på en gård utanför Falköping.

En man i 55-årsåldern har omkommit i en arbetsplatsolycka i Lycksele. Enligt åklagaren Stig Andersson, som leder förundersökningen, inträffade olyckan i någon slags verkstadslokal, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Olycksplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Även Arbetsmiljöverket ska utreda olyckan.

Larmet om händelsen kom vid 11.30-tiden på tisdagen, uppger polisen.

En äldre man omkom sedan han fått en traktor över sig på en gård utanför Falköping. Enligt Skaraborgs läns tidning var mannen i 75-årsåldern.

– Läkare på plats har konstaterat dödsfallet, säger Peder Samuelsson, stabsbrandmästare på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, till TT.

Räddningstjänsten fick larmet om olyckan vid 14.30-tiden på tisdagen. Ambulans, polis och räddningstjänst skickades till gården för att få loss mannen som hamnat under en traktor och blivit fastklämd.

Anhöriga är underrättade. Varför traktorn välte var inte klarlagt på tisdagseftermiddagen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen