"Trodde det skulle krävas mer"

2014-02-19 13:45  

Sverker Eliassons försvarsadvokat Andreas Victor är förvånad över att hans klient fälls.<br/>- Jag trodde att det skulle krävas mer än vad åklagaren har presenterat.

Andreas Victor ifrågasätter den fällande domen, och flera delar av resonemanget i den.

- Framför allt tycker jag att min klient har gjort så gott han kunnat i den situation han var i. Han har definitivt inte mobbat Lars.

Försvarsadvokaten är särskilt kritisk mot det rätten skriver om Lasses avskedande. Tingsrätten anser att de båda cheferna genom grov vårdslöshet orsakat Lasses död, när de avskedade honom utan att veta om det fanns grund för avskedande.

- Min klient har fått på pälsen av rätten för att han skulle ha varit drivande i frågan om det ifrågasatta avskedandet. Det är en direkt felaktig beskrivning.

Andreas Victor bekräftar att han och Sverker Eliasson kommer att överklaga domen, och påpekar att tingsrättens dom inte är något prejudikat.

- Ett prejudikat får man först i högre instans. Det är inte säkert att det här stannar ens i hovrätten. Jag och min klient tar den här domen med fattning.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö