Stenkastning mot polis och misshandel av fotograf

2017-02-21 10:49 Tiina Demargne  

En polispatrull som skulle gripa en person attackerades av en maskerad folkmassa. Dessutom misshandlades en DN-fotograf igår kväll, i stockholmsförorten Rinkeby.

Poliser avlossade ett skott vid det våldsamma upploppet, vid 20-tiden på måndagen. Polisen uppger att skottet avlossades i syfte att träffa. Ingen skadades dock av skottet, rapporterar SVD.

– I det läget kände man sig så trängd att man var tvungen att avlossa verkanseld. Tyvärr är det inte ovanligt att när vi gör ingripanden mot en del personer dyker det upp flera maskerade personer som kastar sten. Allt för att försvåra eller förhindra en åtgärd som vi tänker vidta, säger Lars Byström.

Oroligheter forsatte under kvällen, flera bilar sattes i brand och polispatruller skickades till Rinkeby. Polisen fick sedan hjälpa brandpersonal att ta sig in i området.

Läs också:

Läs mer: Forskare: Därför attackerar ungdomsgäng räddningspersonal

Även butiker i området har plundrats.

Fotografen från Dagens Nyheter som kom till Rinkeby torg vid 22-tiden misshandlades och blev bestulen på sin kamera.

– Ett femtontal personer slog och sparkade mig. Jag har träffats av en massa slag och sparkar både på kroppen och i huvudet. Jag har tillbringat natten på sjukhuset, berättar han, för den egna tidningen.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen