Spårvagnsförare skadad av stenkastning

2019-11-13 00:00 TT  
En sten träffade spårvagnsföraren över käken. Han har också fått slag i ansiktet. Foto: TT-Bild

En man drabbades av ursinne och kastade stenar mot en spårvagn och dess förare i Göteborg. Föraren träffades av en sten över käken och fick också ta emot slag.

Gärningsmannen jagas nu med polishund och helikopter.

Händelsen inträffade vid ändhållplatsen vid Opaltorget i stadsdelen Tynnered vid halvniotiden på tisdagskvällen. Enligt de första uppgifterna till polisen ska mannen ha blivit arg för att spårvagnen kört förbi en hållplats utan att stanna, och därför börjat kasta sten mot spårvagnen.

–  Först krossades rutan till förarhytten och då tog sig föraren ut. Sedan fortsatte gärningsmannen att kasta sten mot spårvagnen och honom. En av stenarna träffade honom över käken. Han har också fått slag i ansiktet, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Läs mer: Busschaufför misshandlad av ungdomsgäng

Hur illa skadad föraren blev är oklart.

–  Han sågs över av ambulanspersonal. Om han fördes till sjukhus vet jag inte än. Han var väldigt chockad, säger Peter Adlersson.

Flera rutor på spårvagnen krossades.

Brotten kommer sannolikt att rubriceras som grov misshandel, grovt våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö