”Socialsekreterarna slutar en efter en”

2019-08-15 11:25 Lennart Lundquist  

Arbetsbelastningen är allt för hög och ohållbar för personalen vid Enheten för barn och familj i Älvsjö, Stockholms stad, enligt skyddsombudet som nu slår larm till Arbetsmiljöverket.

”Ledningen har inte tagit personalens synpunkter på allvar trots att man signalerat om bristerna flera gånger hösten 2018. Detta har resulterat i att socialsekreterare inte klarat av att fortsätta arbeta under denna tunga och ohälsosamma arbetsmiljö”, skriver skyddsombudet.

Enligt skyddsombudet har en grupp erfarna sagt upp sig en efter en.

” I dag finns det bara nyanställda, konsulter och enstaka erfarna medarbetare kvar på enheten. Personalen är i kris”, skriver skyddsombudet.

Stockholms stad, som uppenbarligen tar kritiken på allvar, svarar bland annat med att konsulter i möjligaste mån anlitas vid vakanser – men att det har varit svårt att hitta sådana med rätt kompetens.

Staden meddelar också att den nya enhetschefen kommer att ha enskildas samtal med samtliga medarbetare för att kartlägga läget.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen