Skyddsstopp hävt på äldreboende i Uddevalla

2020-04-16 12:19 TT  

CORONAVIRUS. Personal på äldreboendet Rosenhäll i Uddevalla har återgått till ordinarie arbetsuppgifter efter onsdagens skyddsstopp, skriver Bohusläningen.

På eftermiddagen satte Kommunal ett skyddsstopp, vilket betyder att personalen slutar med arbetsuppgifter där de riskerar att smittas av coronaviruset. Anledningen var att personalen inte tyckte att skyddsutrustningen räckte.

– Det jag fått till mig från skyddsombudet är att arbetsgivaren har gått med på att ge dem den skyddsutrustning de behöver tills Arbetsmiljöverket kommer med sitt utlåtande. Nu har de den utrustningen man vill ha, säger Anette Frisk, som är ordförande för Kommunal i Uddevalla, till tidningen.

Läs mer: Lokalt munskyddskrav inte vägledande

Efter ett liknande skyddsstopp på äldreboendet Serafen i Stockholm nyligen beslutade Arbetsmiljöverket att munskydd ska vara ett krav där.

Kommunal har därför aviserat att flera skyddsstopp kan bli aktuella på liknande arbetsplatser.

– Vi tar fajten. Vi fortsätter att lägga skyddsstopp, sade Kommunals ordförande Tobias Baudin till TT på tisdagen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö