Skyddsstopp efter att gravid lärare sparkats i magen

2015-12-11 10:52 Tiina Demargne  

Lärarförbundets skyddsombud har stoppat allt arbete med en enskild lågstadieelev i Göteborg sedan en gravid lärare sparkats i magen. <br/>- Det finns risk för liv, säger skyddsombudet till Göteborgs-Posten.

I onsdags stoppade Lars Nilsson, skyddsombud vid Lärarförbundet i Göteborg, arbetet med en elev i en lågstadieskola i Göteborgsområdet.

Eleven betecknas som utåtagerande, har dålig impulskontroll och ska bland annat ha sparkat en gravid lärare i magen, skriver Göteborgs-Posten.

- Det gick bara inte att fortsätta, situationen är ohållbar. Eleven behöver professionell hjälp i form av specialinsatser. Vi lade stoppet för att det finns risk för liv, säger Lars Nilsson och fortsätter:

- Skyddsstoppet kommer inte att hävas förrän vi får ett konkret förslag på åtgärder från skolans ledning. De allvarliga problemen med den aktuella eleven är inte nya. Men den här gången verkar det som att skolan tar det på allvar.

Skolledningen utreder, enligt tidningen, hur man ska gå vidare i ärendet.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö