Skyddsombud från Finspång fick arbetsmiljöstipendium

2017-10-20 16:14 Tiina Demargne  
Britt-Marie Söderberg fått igenom nya bårar i liggande sjuktransporter som är bättre både för personal och patienter. Hon har även bidragit till bättre schemaläggning: – Jag har också tagit fram en ”farlighetspärm” som vi har på alla stationer, säger Britt-Marie Söderberg.

Ambulansföraren Britt-Marie Söderberg, med 20 års erfarenhet som skyddsombud, har fått årets arbetsmiljöstipendium från Prevent.

Britt-Marie Söderberg har arbetat som ambulansförare i Finspång sedan 1975 och är sedan 2013 anställd av Premedic Östergötland AB. Under tio års tid har hon varit huvudskyddsombud och innan dess skyddsombud i lika många år.

Britt-Marie Söderberg vittnar om en tidigare tung period, för fem år sedan, med hot om vite från Arbetsmiljöverket och konkurs Men nu är det annorlunda:

– Nu finns inga anmärkningar och skyddsrondsprotokollen är i det närmaste tomma. Vi har också blivit ISO-certifierade. Det roligaste är att vi har fått det så bra och att personal som slutade under de jobbiga åren nu har kommit tillbaka, säger Britt-Marie Söderberg, i ett pressmeddelande.

– Samverkan är A och O. Att man kan sätta sig ned och prata med varandra. Har man ingen samverkan blir det omöjligt att göra något, säger Britt-Marie Söderberg.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö