Sjukskrivningsaktion mot Amazon på första maj

2020-05-02 00:00 TT  
En bilburen protest utanför Amazons kontor i amerikanska Seattle på första maj. Foto: Ted S Warren/AP/TT

Med krav på säkrare arbetsmiljö och högre lön under coronakrisen genomförde anställda på Amazon i USA koordinerade protester på första maj.

Flera fackföreningar stod bakom aktionen och uppmanade personal att sjukanmäla sig för att sätta press på e-handelsgiganten.

Hur många som deltog i protesten, som även riktade sig mot detaljhandelskedjan Target och onlinematbutiken Instacart, är oklart men enligt The Guardian rörde det sig om hundratals anställda.

– Vårt fokus nu ligger på att pressa vår regering att agera mot arbetsgivare som inte gör tillräckligt för att skydda arbetare, säger Patricia Campos-Medina, ordförande för centralorganisationen AFL-CIO:s New York-avdelning, som koordinerade protesten.

Enligt Amazon noterades inget produktivitetsbortfall till följd av sjukskrivningsaktionen. I ett uttalande uppger företaget att det vänder sig mot "oansvarigt agerande från fackliga grupper som sprider felaktigheter och falska påståenden om Amazon".

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen