Scenarbetarna sliter i Halmstad

2009-08-27 09:33  

Redan nu får Halmstads teater en varning: fixa en truck som forslar scenmaterial senast den 6 januari. Annars hotar vite på 500 000 kronor.

Från och med den 6 januari nästa år får inte scenmaterial lastas in eller ut vid varumottagningen på Halmstads teater vid vite av 500 000 kronor. Teatern slipper vitet om materialet kan rullas eller köras med truck. Som det är nu hanteras scenmaterialet på ett sådant sätt att det inte går att undgå skadliga lyft.

Redan i november 2007 var Arbetsmiljöverket på teatern och skickade ett brev med krav på hur scenmaterial ska hanteras. Kommunen svarade med att det skulle lösas temporärt genom att en truck hyrdes in.

Men nu rapporterar huvudskyddsombudet att det inte fungerar. Ofta är scenmaterialet högre än porten in till teatern, och då går trucken inte att använda. Kommunen svarar den här gången att teatern kommer att ha sin sista föreställning den 5 januari nästa år och att teatern ska byggas om efter det.

Lennart Lundquist

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen