Regionen: Stäng högstadium och jobba hemifrån

2020-12-11 15:06 TT  
Maria Rotzén Östlund, tillförordnad smittskyddsläkare i region Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

CORONAVIRUS. Smittskyddsläkaren i Region Stockholm rekommenderar att kommunerna i Stockholms län övergår till distansundervisning för högstadieeleverna från och med måndag. Arbetsgivare uppmanas också se till att alla medarbetare som kan ska arbeta hemifrån.

– Vi måste kraftfullt minska våra kontakter så tyvärr tvingas jag rekommendera att kommunerna från måndag avslutar undervisning på plats för eleverna i högstadiet och övergår till distansundervisning resten av terminen. Jag pratar nu med kommunerna så att de kan informera skolor och elever, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare för Region Stockholm.

Smittskyddsläkaren har en dialog med kommunerna under fredagen och kommunerna ska sedan i sin tur informera skolor och elever.

Läs mer: Hur ska vi hantera de anställdas oro över pandemin?

Därefter kommer skolorna kunna ge mer exakta besked till medarbetare, vårdnadshavare och elever om vad som gäller för respektive skola. Rekommendationen innebär att undervisning på plats ska avslutas så snart som möjligt, helst från och med måndag.

– Det räcker inte bara med distansundervisning. Jag vill också trycka på hur viktigt det är att begränsa sina sociala kontakter till några få personer även på fritiden, säger Maria Rotzén Östlund.

Smittskyddsläkaren rekommenderar också att alla arbetsgivare erbjuder och uppmanar sin personal till distansarbete så långt det överhuvudtaget är möjligt.

Petronella Uebel/TT

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö