Regionala skyddsombud: <br></br> "Vad ska vi göra?"

2009-10-05 09:41 Mattias Davidsson  

I ett öppet brev till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin undrar ett antal regionala skyddsombud vad de ska arbeta med. De påpekar att fler besparingar på Arbetsmiljöverket är ett hot även mot dem.

Det är Facebook-gruppen ”Support your local skyddsombud” som nu skriver sitt andra öppna brev till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.

I brevet kommenterar de regionala skyddsombuden inom gruppen den aktuella rapporten från Ekonomistyrningsverket. Det är inget problem att återrapportera hur de statliga pengarna används, försäkrar skyddsombuden, men redovisningen sker utan att det finns en tillräckligt konkret beställning från staten. ”Vi svarar alltså på en fråga som inte går att dra några tillräckligt säkra slutsatser utifrån. Det är synd, för när vi kommer att ansöka om ytterligare medel för vårt uppdrag, går det inte att konkret peka på anledningen till detta.”

Det öppna brevet handlar också om budgetpropositionens sänkta anslag till Arbetsmiljöverket. ”Vilken är Arbetsmarknadsdepartementets egen uppfattning om vad vi Regionala Skyddsombud i huvudsak skall arbeta med, vilket är vårt uppdrag enligt er? Om du menar allvar med dina uttalanden om duktiga skyddsombud måste du se till att vi har en myndighet att samarbeta med som har tillräckliga resurser, annars klarar vi inte uppdraget” skriver skyddsombuden i Facebook-gruppen.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen