Praktikant dog efter arbetsolycka i Umeå

2019-09-13 10:25 Lena Gunnars  

En man i 20-årsåldern skadades svårt i en arbetsplatsolycka i Umeå på onsdagen. Han avled senare av skadorna. Händelsen utreds nu som arbetsmiljöbrott.

Mannen, som var i 20-årsåldern, praktiserade på en verkstad i Haga i Umeå när han skadades allvarligt på onsdagen. Han fördes med ambulans till intensivvårdsavdelningen på Norrlands universitetssjukhus. Han avled senare av skadorna. Det uppger P4 Västerbotten.

Stig Andersson, förundersökningsledare och åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, säger till P4 Västerbotten att mannen skadades när en staplare välte. En staplare är som en pallyft som inte kan pumpas upp, utan höjs maskinellt.

– Till skillnad från trucklyftar så är det ingen som sitter på den, säger Stig Andersson till SVT.

Händelsen utreds nu som arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada och utreds av både Polisen och Arbetsmiljöverket.

– Vi har ingen misstanke just nu som riktas mot någon fysisk eller juridisk person, men det finns ju anledning att anta att brott förövats, säger Stig Andersson till P4 Västerbotten.  

På företaget där mannen gjorde sin praktik har det tillsatts en krisgrupp för att stödja personalen.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö