”Personal och kyrkoherden far illa”

2016-09-15 09:09 Lennart Lundquist  
Skyddsombudet larmar om dålig arbetsmiljön i församlingen. Foto: All Óver Press

Misslyckad rehabilitering, hälsoproblem, särbehandling och personal som får ta över arbetsgivarens planeringsansvar. Sådan är arbetsmiljön i församlingen, enligt skyddsombudet.

”Hej Arbetsmiljöverket”, inleder Visions regionala skyddsombud sin skrivelse om förhållandena i en av Svenska kyrkans församlingar i Örebro län – och fortsätter:

”Personalen far illa. Även kyrkoherden far illa och jag orolig för hans hälsa. Jag har övervägt att stänga delar av arbetsplatsen, men låtit bli. Hoppas jag gjort rätt.”

Enligt skyddsombudet fungerar inte planen för rehabilitering av en av de anställda. Kyrkoherden fullgör inte sina åtaganden, struktur och planering i god tid fungerar inte.

Skyddsombudet pekar också på särbehandling som ett av problemen i församlingen. Möten dubbelbokas ofta. Personal saknas och de som tjänstgör känner att de måste vara beredda att lösa arbetsgivarens planeringsproblem, skriver skyddsombudet.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö