Omöjligt att stå upp och arbeta vid dator

2018-11-27 12:20 Lennart Lundquist  

På kommunkontoret i Staffanstorp är det alltför trångt, dålig belysning och mycket störande ljud, konstaterar Arbetsmiljöverket som hotar med vite.

I och med en flytt i november 2016 av verksamhet vid kommunkontoret i Staffanstorp förtätades arbetsplatsen från 45 platser till 70 på lika stor yta. Det innebar problem.

Vissa medarbetare kunde inte ta sig ut från sin arbetsplats om båda sidors medarbetare arbetade med arkivskåpet öppet. 

I praktiken är det omöjligt att stå upp och arbeta vid de allra flesta skrivbord eftersom det inte finns någonstans att placera arbetsstolen.

De anställda stördes av varandra eftersom de satt så tätt.

Utrymmen som var tänkta som telefonbås eller tysta rum släppte igenom så mycket ljud att de inte gick att använda.

När Arbetsmiljöverket kom för en rundvandring i april i år var man inte imponerad:

”Inget har gjorts åt överhörningen, trängseln och ljusförhållandena utöver borttagandet av sex arbetsplatser och monteringen av hyllor i de små telefonrummen. Tidigare nämnda problem återstår allts”, sammanfattar Arbetsmiljöverket som ger kommunen fram till den 15 juli att se till att arbetsplatsen får en bättre arbetsmiljö.

Om inte hotar ett vite på 150 000 kronor.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö