Minister kallar till möte om förlossningsvård

2019-09-16 17:03 TT  

Socialminister Lena Hallengren (S) vill få en samlad bedömning av läget i förlossningsvården och kallar därför en rad aktörer till samtal. Ministern pekar på att beskrivningarna går isär när det gäller hur förlossningsvården har fungerat i sommar.

– De olika professionerna och aktörernas bild skiljer sig. Ett mål är att få en gemensam bild. Vad beror de olika bilderna på, att sättet man hanterat sommaren på beskrivs med stor spännvidd, som allt från bra till krisartat? säger Lena Hallengren till Dagens Nyheter.

Läs mer: ”Viktigaste skillnaden är att jag slipper samvetsstressen”

Representanter för Sveriges kommuner och landsting (SKL), Läkarförbundet, Barnmorskeförbundet, Vårdförbundet, Kommunal, Socialstyrelsen och Myndigheten för vård- och omsorgsanalys har bjudits in till samtalen.

Syftet är bland annat att följa upp hur regeringens satsning på bättre kvalitet i förlossningsvården – 4,3 miljarder kronor sedan 2015 – används ute i de olika regionerna i landet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö