M-topp: Jag blir mobbad i riksdagen

2015-05-27 11:05 Tiina Demargne  
Finn Bengsson, Moderaterna. Foto: Riksdagen

Moderate riksdagsledamoten Finn Bengtsson upplever sig mobbad av den egna riksdagsgruppen. Han har nu vänt sig till talmannen Urban Ahlin.

– Man kastar ilskna blickar, säger inte god dag. Det är mobbning, Det är inte roligt att komma till en arbetsplats och ha en knut i magen, säger han, enligt Aftonbladet.

Finn Bengtsson har varit öppet kritisk mot den så kallade decemberöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och de borgerliga allianspartierna.

Han menar, enligt sr.se, att han mötts av ett avståndstagande för att inte ha följt partilinjen.

Finn Bengtsson vill att decemberöverenskommelsen rivs upp, vilket det egna länsförbund Östergötland också ställer sig bakom.

– Ja, det är väl inte konstigt att förstå, att om sex stycken partier, där man säger att man lojalt har slutit upp i partigrupperna för den här överenskommelsen, att om jag då opponerar mig som enskild ledamot att det kastas lite blickar som inte alltid är så trevliga, möts med huvuden som böjs ner och kamratskapen är inte vad den brukar vara, säger han till radion.

Moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd vänder sig, enligt Aftonbladet, mot Finn Bengtssons kritik:

– Våra samtal har alltid varit konstruktiva och respektfulla. Finn och jag kommer fortsätta föra samtal på samma sätt. Jag utgår ifrån att ledamöter i den moderata riksdagsgruppen kanskilja på sak och person och bemöter varandra med respekt och hövlighet.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Kampen

Arbetsmiljö