Larmstrul efter svåra olyckan på SSAB

2020-09-15 17:22 TT  

Polisen fick aldrig larm om att en arbetsplatsolycka skett på SSAB i Luleå på måndagen, rapporterar lokala medier. Tre män skadades i olyckan.

Företaget uppger sig ha larmat SOS Alarm enligt gällande rutin. Sedan förefaller det som att kommunikationen brustit mellan SOS Alarm och polisen.

– SOS får in det här initialt som ett vårdärende och det framkommer alltså inte i larmkedjan att det handlar om en arbetsplatsolycka, säger André Westberg, vakthavande befäl vid polisen, till SVT Nyheter Norrbotten.

Enligt Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm, har rutinerna följts som de ska.

– Det händer att vi larmar polisen, men det finns inget uppdrag hos SOS Alarm att göra det vid den här typen av olyckor och därför gjordes det inte går, säger hon till Norrländska Socialdemokraten.

Tre män i 50-årsåldern skadades när de fick kalk över sig från en tankbil. Två fick lämna sjukhuset på tisdagen. Den tredje är kvar för observation, enligt SVT.

Larmstrulet fick till följd att polisens miljöbrottsutredare kunde inleda sitt arbete först på tisdagen.

Missa inga nyheter - beställ Arbetarskydds kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Arbetarskydd.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Arbetarskydd eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen

Kampen

Arbetsmiljö